Voor kinderen

Als je hulp nodig hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je bij mij in therapie. Je kunt dan bij mij komen spelen of luisteren naar verhalen. Natuurlijk kun je ook gewoon komen praten en vertellen wat je dwars zit.

Heel veel kinderen hebben ergens last van. Ze kunnen zich bijvoorbeeld erg naar voelen. Sommigen hebben vervelende gedachten. Anderen vinden zichzelf onhandig omdat ze geen vriendjes of vriendinnetjes kunnen maken of omdat ze gepest worden.

Weer anderen worden snel boos en krijgen daardoor altijd ruzie. Er zijn ook kinderen die bang zijn voor dingen die anderen heel gewoon vinden. In bed zijn ook veel kinderen bang, bijvoorbeeld dat ze weer in bed zullen plassen of omdat ze bang zijn in het donker.

Heb jij ook last van zoiets? Of misschien van iets anders, wat ik hier niet heb opgeschreven? Of vind je dat het eigenlijk een probleem is van je vader, moeder, broertje of zusje, of van nog iemand anders?

Als je er iets aan wilt doen en je ouders vinden het goed dat je komt...... wat gebeurt er dan?

De eerste keer komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. De tweede keer kom jij en gaan we samen praten en spelen. Dan mag je vertellen wat er aan de hand is, als je dat wilt. Misschien vindt je het moeilijk om erover te praten, dan komen we er samen wel achter als we spelen, tekenen of iets anders doen.

Zo gaat dat een tijdje door en dan komen je ouders weer om met mij te praten over hoe het gaat. Meestal praat ik met hen ook over hoe ze jou kunnen helpen. Dat vinden ze vaak fijn. Soms weten ouders ook even niet meer hoe ze jou het beste kunnen helpen.

Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen.


Alles wat je zegt is namelijk privé!